Opinie: Waarom Apple versus Microsoft goed is voor Apple

24 02 2011

Iedere consument die regelmatig techwebsites als Tweakers.net lees kent het wel; de ellenlange discussies tussen de fanboys van Apple en Microsoft. Uiteraard zijn er altijd mensen die proberen te bemiddelen tussen de verschillende fanboys, maar meestal gaat de discussie gewoon stevig door.

Als je kijkt naar het marktaandeel in besturingssystemen van beide bedrijven zou je denken dat Microsoft-fanboys geen reden hebben om überhaupt aan de discussie/flamewar mee te doen. Toch lijkt dit weinig uit te maken voor de hele veldslagen die worden uitgevochten in de commentsecties van de verschillende weblogs.

Alhoewel je zou denken dat deze discussies weinig invloed hebben op de gemiddelde consument, wordt er volgens mij toch wel degelijk invloed uitgeoefend door de discussies, zelfs als men niet zelf deelneemt hieraan. En dat zit hem volgens mij hierin: Mensen die dergelijke discussies lezen krijgen onderbewust een mening over het onderwerp en kiezen uiteindeljk voor MS of Apple(en in toenemendere mate Google). Uiteraard is dit niet automatisch voordelig voor Apple, maar als een consument eenmaal voor Apple heeft gekozen dan is deze vaak geneigd om een Apple-advocate te zijn. Deze manier van mensen ‘inwinnen’ scheelt Apple uiteraard veel geld aan marketing.

Dus wat denken jullie, is het inderdaad voordelig voor Apple of moet ik nog rekening houden met totaal andere factoren dan die ik hier benoemd heb?

Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: