Everything’s connected

22 04 2009

Everything’s connected

Op iPhoneclub stond een paar weken geleden een column van Jelle Prins van Moop.me over “The Interconnected web of things”. Daarin werd er verteld over de mogelijkheden die tegenwoordig allemaal zijn beschikbaar zijn gemaakt door nieuwe technieken en technologische ontwikkelingen. Jelle focuste  daarbij vooral op de iPhone en wat er allemaal mogelijk is geworden door de nieuwe SDK 3.0 van Apple. Enkele voorbeelden:

  • Push notifications
  • GPS-localisatie
  • Mogelijkheid om via applicatie een product te besturen

De dingen die hiermee gedaan kunnen worden zijn natuurlijk eindeloos, zo kun je bijvoorbeeld een applicatie maken die aan je andere iPhone-vrienden doorgeeft dat je in een bepaald gebied bent dat vooraf is ingesteld. Zo zou je ze bijvoorbeeld kunnen ontmoeten als je in de buurt bent. Een ander voorbeeld is Twitter applicaties een bericht laten pushen naar je springboard als je een @reply krijgt van één van je followers.Waar we uiteindelijk naartoe gaan, zoals ook in het artikel duidelijk is, is dat alles met elkaar verbonden is. Het artikel geeft al aan dat koelkasten zelf boodschappen bestellen bij de AH en dat planten kunnen Tweeten om water. Dit kun je breder zien. Stel: je zit in een gebied waar het openbaar vervoer slecht is. Een applicatie zou dan via GPS-localisatie kunnen bepalen waar je zit en of je in de buurt van een OV(bus/trein/tram-station) zit. Op basis daarvan zou de applicatie dan een taxi kunnen bestellen.

Conclusie

Uit het artikel van Jelle Prins kwamen veel dingen naar voren, het belangrijkste was dat ALLES met elkaar verbonden is. De reacties die op het artikel volgden waren zeer verschillend, zo waren er die vonden dat Jelle teveel op de iPhone focuste en andere systemen expres(of per ongeluk) buiten beschouwing liet. Nu kun je natuurlijk niet alle mogelijke Operating Systems voor GSM’s e.a. bespreken dus je zal je toch moeten beperken tot een bepaald besturingssysteem. Wel werd duidelijk uit de reacties dat zij het ermee eens waren dat alles met elkaar verbonden is. Het lijkt nu misschien ver weg, maar er zal ooit een tijd komen waarbij Android en het Apple OS met elkaar samenwerken of informatie met elkaar uitwisselen.

Wat is jullie mening over “The Interconnected web of things” en hoe zien jullie de toekomst?

Met dank aan Jelle Prins en iPhoneclub.nl

Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: